Mit tegyek, ha meg akarok szabadulni a cégemtől?

eladó vállalkozás, irodai dolgozók

A feleslegessé, eladóvá vált vagy épp kényszerből eladásra szánt cégek esetében sokan gondban vannak. Inkább az az elterjedt ugyanis, hogy valaki létrehoz egy céget, ennek sikeres megoldásairól sok sok információt találhatunk nem csak az interneten, de szakkönyvekben, különféle fórumokon, napjainkban relative sok ember vállalkozik.

De eladó vállalkozásokról hallani ritkaságszámba megy. Ez nem egy olyan szokványos dolog, amiről sokat beszélnek az emberek, pedig van példa arra, hogy segítségre szorul valaki, mert eladó vállalkozásától nem tudja miképp szabaduljon meg.

Egy eladó vállalkozás esetén érdemes segítséget kérni és egy cégcsoportot megkérni, hogy támogassanak ebbéli szándékunkban. Vannak ugyanis olyan könyvelőirodák, céges szolgáltatásokat nyújtó cégcsoportok, akik tudnak nekünk olyan felületeket biztosítani, ahol el tudjuk adni a cégünket. Sok oka lehet annak, ha valaki úgy dönt, hogy el akarja adni a cégét. Egy eladó vállalkozás hátterében lehet mondjuk az is, hogy öröklésre kellett volna, hogy sor kerüljön egy haláleset miatt, csakhogy éppen nem volt alkalom természetes öröklődéshez. Ilyenkor a cég felvásárolhatóvá válik. Olyan is történhet, hogy azért lesz eladó vállalkozás lesz egy cégből, mert a finanszírozására nincs megfelelő kerete az alapítóinak.

Nagyobb kérdés azonban, hogy miért éri meg valakinek más cégét felvásárolni? Más cégek felvásárlására több ok miatt is elszánhatja magát egy vállalkozó. Ez lehet mondjuk a mérethatékonyság növelése, vagy a tevékenységi kör bővítése, az értéklánc nagyobb lefedése, a földrajzi terjeszkedés. Sokan ezzel a módszerrel kívánják a konkurenciát kiiktatni és monopolizálni a piacot.

Related Post