Mik a csúszda legelőnyösebb tulajdonságai?

kislány és csúszda

Amikor a játszóterekre gondolunk, akkor minden bizonnyal eszünkbe jutnak olyan alap játékszerek, mint amilyen a csúszda, a hinta, a homokozó. Ezek az elemek tényleg minden játszótéren megtalálhatóak, napjainkban pedig már egyre változatosabb, szebb, stílusosabb megjelenésben lehet ezeket kipróbálni.

Nem is gondolnánk, hogy ezek a basic kültéri játszótereken megtalálható elemek milyen szinten fejlesztik a gyerekek különféle szociális és fizikai képességeit. A csúszda különösen jó hatással van a gyerekek fizikai felépítésére. Kutatások bizonyítják, hogy olyan izomcsoportokat mozgat meg a csúszdázás, melyeket más tevékenység közben nem is feltétlenül mozgatnának át a gyerekek. A folytonos fel-le futkosáson túl az is előnyössé teszi a csúszdának a használatát, hogy türelemre, odafigyelésre neveli a gyerkőcöket.

Ma már EU-s szabványnak megfelelően gyártják ezeket a játszótéri elemeket is, mely még biztonságosabb, még formatervezettebb és időtállóbb, nem is beszélve arról, hogy ezek a csúszdák nagyobb élvezetet tudnak nyújtani a gyerekeknek, mert magasabbak és különlegesebbek megjelenésre is.

Related Post