Az egyensúlyfejlesztő eszközök választéka

egyensúlyfejlesztő eszközök

Egyensúlyfejlesztő eszközökre egyaránt szükség van a játszótereken és az intézmények udvarán. Fontos a gyermekek egyensúlyérzékét játékos formában is fejleszteni, erre találták ki ezeket a játék eszközöket.

A faberland.hu oldalán megtalálható az egyensúlyfejlesztő eszközök kínálatában a láncoshíd, az U és az I egyensúlyozó, a Cikk-Cakk, a hatszögletű mászóka, és a láncos egyensúlyozó. Ezek mind különböző formában kínálják a fejlesztő kikapcsolódást a gyerekek számára. A láncoshíd az egyik klasszikus és retro egyensúlyfejlesztő eszköz, melyet még a lakótelepi játszóterek rozsdás világában is megtalálhatunk.

A mozgáskoordinációt fejlesztő játék, melyet a kisebbek is bátran használhatnak. A láncos egyensúlyfejlesztő eszköz egy gerenda segítségével fejleszti az egyensúlyozást. Az U s az I alakú egyensúlyfejlesztő eszközök már komplexebb játékok, melyek kész pályát biztosítanak a gyerekek élményeinek fokozásáért. A hatszögletű mászóka pedig már nemcsak vízszintes irányban használható, hanem függőlegesen, felfelé mászva a különböző oldalain.

Ezek tekinthetők egyfajta teljesítmény-vagy akadálypályáknak is, melyeken izgalmas kihívás végig menni. A gyerekek szeretik a kihívást, főleg a játékos formában nyújtott kihívásokat, ezért ezek az egyensúlyfejlesztő eszközök kiváló terepet biztosítanak a számukra. Érdemes ilyenekkel megtölteni a játszótereket és az intézmények udvarát, hogy minél sokszínűbb legyen a fejlesztő játékélmény.

Related Post