Csúszda a környezetért: A világ leghosszabb vízicsúszdája

elefánt csúszda

Ki ne szeretné a csúszdázást? Bár nem mindannyian vagyunk annyira bevállalósak, hogy egy vízipark összes csúszdáján lecsússzunk, abban biztosak lehetünk, hogy kedves emlékek fűznek minket a játszótéri eszközhöz.

2019-ben, Malajziában megépült a világ leghosszabb vízicsúszdája, aminek fő célja, hogy az emberekkel megszerettessék a környezetet némi szórakozáson keresztül.

A malajziai Penang városában 2019. júniusban fejezték be a munkálatokat az ESCAPE nevet viselő vidámparkban. Itt található a világrekorder, a 1140 méter hosszú, melyen végigmenni megközelítőleg 4 perc. A vizicsúszda 70 méteres lejtőn vezet lefelé, a csúszást pedig egy felfújható úszógumi segíti. A csúszási ponthoz gyalog, elektromos rollerrel vagy felvonóval lehet eljutni.

A csúszda direkt egy sűrű növényes területre lett tervezve, hogy amíg a vendégek végigcsúsznak rajta, addig csodálni tudják Malajzia gyönyörű környezetét. Az ESCAPE vidámparknak elsősorban nem a világrekord elérése volt a célja, hanem szerette volna felhívni a látogatók figyelmét arra, hogy vigyázzanak a körülöttük lévő élővilágra, növényekre. A csúszda óriási sikert aratott és mai napig veretlen rekordtartó.

Penang egyébként nem is az élményparkjairól híres, hanem inkább gasztronómiájáról és kultúrájáról. A város nem messze helyezkedik el a fővárostól, George Towntól, ami Malajziában (és világszinten is) gasztronómiai központként üzemel: megtalálhatunk itt maláj, indiai és kínai ételkülönlegességeket is.

Related Post