Műfű az igazi gyeptégla helyett?

műfű sporrtpálya és focicsapat

A mai modern világunkban számos területen megjelennek mű elemek, mesterséges termékek. A mesterséges lakberendezési tárgyak már jó ideje nagy szerepet kapnak a lakberendezésben, de ma már az sem újdonság, hogy a kertben mű elemek kapjanak helyet.

Ilyen a műfű is, ami egy nagyon okos találmány, mely segít abban, hogy a természetesség érzése mellett a rendezettség és az örökéletűség is otthont kapjon a kertünkben. A műfüvek között ma már többfélét találhatunk, számos típusú, szálhosszúságú, színű műfű van ma már a piacon, amikből szemezgethetünk.

A leggyakoribb ok, ami miatt egy ember műfűre cserélné az eredeti gyeptégláját, az az, hogy az eredetivel sok a munka, ráadásul az időjárás viszontagságai vagy egy kisállat jelenléte, esetleg a túlzott igénybevétel miatt gyakori karbantartásra szorul a fű. A rendszeres újravetés, az, ha várni kell amíg újra kinő a fű, nem teszi lehetővé azt, hogy az ember gond nélkül és hosszútávon élvezze a gyepes kert nyújtotta élvezeteket. Ellenben, ha a kertbe műfű kerül, akkor ilyen jellegű gondjai nincsenek a lakóknak, nem kell karbantartani, locsolni, nem kell kímélni sem, a nap sem szívja ki, ellenben egy örökzöld gyeptégla lesz a kertben, mely 10 évig olyan szép lesz, mint újkorában.

Hogyha vásárlás előtt áll valaki, akkor 3 árkategóriából kell majd kiválasztania a megfelelőt. A legalacsonyabb négyzetméterben számított árkategóriában olyan gyeptéglákat találunk majd, melyek nagy valószínűséggel nagyon mű megjelenéssel bírnak. A közepes kategóriában lévők a lakossági műfüvek, amik között a legszebb kertbe való gyeptéglák lesznek. A legmagasabb kategóriában pedig olyan magas minőségű típusok találhatóak, melyek már inkább sportpályákra valók.

Related Post