Fa avagy műanyag nyílászáró?

műanyag ablak kilátással

Mára a legtöbb háztartásban megtalálható a műanyag ablak, hiszen ár-érték arányban a legmegfelelőbb nyílászáró alternatívának számít. Emellett innovatív technológiájának köszönhetően minden szempontból kedvező választás.

Az elérhető standardizált méretei miatt beszerelése nem okoz komolyabb nehézséget, de azon vásárlók igényeit is kielégíti, akik egyéni méretezésben rendelik meg, hiszen gond nélkül méretre szabhatók a műanyag keretek.  A hőszigetelését tekintve sem hagy sok kívánnivalót maga után a műanyag ablak, hiszen a hőszigetelő, többrétegű üvegezése mellett több kamrából álló ablakprofillal van kialakítva, mely szintén elősegíti a hő benntartását.

Ezen felül hangszigetelő funkcióval is rendelkezik az üvegközti légrés növelése és igény szerint, a hang gátló, rezgés csillapító fólia alkalmazása révén. Szemben egy fa kerettel, a műanyagon nem fog oly mértékben az idő vasfoga, a keretek összetételében megtalálható, különböző szintetikus anyagoknak köszönhetően pl.: öregedés- és vetemedésgátló anyagok. Ezáltal az időjárás viszontagságainak könnyen ellenáll és élettartama is jelentősen hosszabb, mint a többi, más anyagból készült nyílászárónak.

A műanyag ablakkereteket a legkönnyebb tisztítani, ugyanis nem igényelnek különleges tisztító- és ápolószereket, egészen egyszerűen egy habos szivaccsal vagy nedves ronggyal letörölhető felületük. Nem utolsósorban a műanyag ablak rendkívül esztétikusan mutat otthonok ezreiben. Méretének, alakjának, színének csak is a vásárló képzelete szabhat határt.

Related Post