A műfű lerakása élvezetes munka

szép kert

A fizikai munkával foglalkozó szakemberek, így a kertépítők is a leglátványosabb munkákat végzik a legszívesebben, ahol viszonylag gyorsan és viszonylag kis erőfeszítéssel feltűnő eredmény születik.

Ilyen munka a műfű lerakása is, ami nagyon hasonlít a valódi gyepszőnyeg lerakásához, így aki azt egyszer kitanulta, jó eséllyel ezzel a feladattal is ügyesen boldogul.

A megfelelő műfű termék kiválasztása a megrendelő feladata, a megbízott szakember feladata gyakorlatilag a talaj előkészítésével kezdődik. Nagyon fontos, hogy a műfű lerakásához szánt terület egyenletes legyen, vagyis minden hepehupát célszerű eltávolítani, mielőtt a műpázsit rákerül. Lejtése persze lehet a talajnak, így nem feltétlenül kell sík terepet kialakítanunk. Viszont ha van rá mód, és nem jár nagy földmunkával, célszerű a talajt vízszintesre kihozni, mert mindig egy sík terület a leginkább kihasználható.

A talaj előkészítéséhez tartozik még, hogy a vízelvezetést szakszerűen megoldjuk, így különböző méretű kavicsrétegek, végül homok alkalmazása javasolt a műfű lerakása előtt. Érdemes lehet valamiféle szegélyt is kialakítani a műfűvel borított területnek, hogy jól elkülönüljön a környező burkolattípusoktól.

Végül következhet a műfű lerakása és rögzítése. Javasolt a tekercseket kötésben lerakni, illetve mindenképpen figyeljünk a megfelelő szálirányra, hogy a végeredmény egy egységes, gyönyörű pázsit legyen.

Related Post