Milyen egy street workout park a valóságban?

street workout park, férfi fekvőtámaszozik

A modernkori felfogás a fittségről és a testkarbantartásáról némiképp megváltozott. Susan Bordo írt egy kiváló tanulmányt a témában még az 1990-es években, melyben arról beszél, hogy az 1800-as évek óta miképp alakult át a testről kialakított kép ahhoz képest, mint ami a középkorban, vagy az ókorban volt róla a vélemény.
A 20. századdal még nagyobb lett az igény arra, hogy a testi adottságainkat kimaxoljuk. Szociális tényezőkkel is magyarázható oka van annak, hogy miért lett a modern testkultusz ilyen hangsúlyos.

Ez pedig az, hogy ma már komoly kifogásokat kell találnunk ahhoz, hogy ne mozogjunk. Ugyanis minden lehetőség adva van ahhoz, hogy fittek legyünk.

Az edzőtermek, a street workout parkok világában már valóban nincs oka senkinek arra, hogy felhagyjon az egészséges mozgással, nem mondhatja senki, hogy neki arra sincsen lehetősége, hogy lemenjen a parkba futni egyet.  Nyilván vannak, akik alkati okok miatt, betegségek miatt képtelenek erre, de egy teljesen egészséges ember számára az okok csak kifogások lehetnek, melyek lustaságra engednek következtetni.

Ráadásul a street workout park segítségével még az edzőtermekért sem kell fizetni, ingyenesen a parkban elvégezhetjük közel ugyanazokat a gyakorlatokat, melyeket az edzőteremben drága pénzért tudnánk csak elvégezni. Így a street workout park miatt már konditerem bérletet sem kell vásárolni.

A jóléti társadalomban inkább a bőség zavara lehet probléma, mint a lehetőségek hiánya. A kültéri ingyenes lehetőségek közt olyan parkokban létesített street workout park áll a mozogni vágyók rendelkezésére, ahol gördeszka pályák, pumptrack pályák, illetve fitneszgépek kültéri másai is várják őket számos helyen.