Tízből hét uniós polgár internetezik

2013. máj 25.Míg 2008-ban az EU-tagországok 60 százaléka rendelkezett internet-hozzáféréssel, addig 2012-ben már több mint háromnegyedük. Szélessávú hozzáférés a háztartások 72 százalékában található, e tekintetben tehát még jelentősebb növekedés következett be az elmúlt években, hiszen 2008-ban még a háztartások kevesebb mint felében használtak szélessávú kapcsolatot.

90 százalék feletti az internettel ellátott háztartások aránya Hollandiában, Luxemburgban, Dániában és Svédországban, míg a rangsor másik végén Görögország, Románia és Bulgária áll, ahol a penetráció csak kevéssel haladja meg az 50 százalékot. Magyarország 68 százalékos penetrációval 11 országot előz meg az EU27-ből.

Legalább heti rendszerességgel az uniós polgárok 70 százaléka internetezik, ehhez valamilyen mobileszközt 32 százalék használ. A 16–24 évesek 93 százaléka használja a világhálót, közel kétharmaduk hordozható számítógépen és/vagy mobiltelefonon is – az idősebb korosztályokban már sokkal kevésbé jellemző a mobileszközök használata: a 25–54 éves internetezők kevesebb mint feléről, az 55 év felettiek egynegyedéről mondható el ez.

(Forrás: Eurostat)

Posted by NRC Marketingkutató in : Hírek,

Kapcsolat

NRC Kft. 1034 Budapest, Kenyeres utca 28. www.nrc.hu

piackutatas@nrc.hu
Facebook Twitter

Küldjön üzenetet nekünk!