Nőtt a webáruházak forgalma

2012. aug 10.A Forrester adatai szerint a tavalyi évben 202 milliárd dollár volt az online kiskereskedelem forgalma az USA-ban, ami a 2010-es 177 milliárdhoz képest 14 százalékos növekedést jelent. Hasonló mértékű – 18 százalékos – növekedést figyelhettünk meg Európában is, ahol a teljes online forgalom – a Retail Research adatai szerint – tavaly meghaladta a 200 milliárd eurót.

Az összeurópai forgalom közel 30 százaléka az Egyesült Királyságban realizálódott, amely így e tekintetben megelőzte Német- és Franciaországot. Az online aránya a teljes kiskereskedelmi forgalmon belül ugyancsak Nagy-Britanniában a legmagasabb: 12 százalék.
Magyarországon a GKIeNet adatai szerint az e-kereskedelem forgalma – a turisztikai és biztosítási szolgáltatások nélkül – 2010-ben elérte a 133 milliárd forintot, és a cég 2011-re 155 milliárdos forgalmat becsült (tényleges forgalmi adat még nem áll rendelkezésre). A növekvő trend ellenére hazánkban az internethez az összforgalom alig több mint 2 százaléka kötődik.
(Forrás: Forrester Research, Retail Research, GKIeNet)

Posted by NRC Marketingkutató in : Hírek,

Kapcsolat

NRC Kft. 1034 Budapest, Kenyeres utca 28. www.nrc.hu

piackutatas@nrc.hu
Facebook Twitter

Küldjön üzenetet nekünk!