Menekülnek a tinik a Facebookról?

2013. nov 29.Jelentős számban hagyják el az amerikai tinédzserek a Facebookot – 2012 októbere és 2013 áprilisa között, tehát fél év alatt például 7,4 százalékkal csökkent a számuk a legnagyobb közösségi oldal aktív felhasználói között.
Az elvándorlásnak több oka is van: a sok reklám és a rengeteg spam ugyanúgy szerepet játszik ebben, mint az, hogy a fiatalok jelentős része számára zavaró, hogy szüleik is jelen vannak a Facebookon. És valóban: 2 év alatt mintegy három évvel nőtt a használók átlagéletkora, ráadásul sok szülő elsősorban azért regisztrál, hogy figyelemmel követhesse gyermeke online aktivitását. A Facebook-használó szülők háromnegyede hetente többször megnézi, miket posztolt, lájkolt csemetéje a közösségi oldalon; a tinik egyharmada pedig zavarónak, kellemetlennek, cikinek érzi szülei azon kommentjeit, amelyek az ő posztjaik, fotóik alatt jelennek meg.
És hogy hová „menekülnek” a tizenévesek? Nos, a Tumblr-t ma már több amerikai fiatal használja, mint a Facebookot (előbbinek 61, utóbbinak 55 százalékos az aktív tábora), de számottevő népszerűséggel bír a Twitter (22%) és az Instagram (21%) is. Mivel a tizenévesek 37 százalékának már van okostelefonja, így az sem meglepő, hogy sokan mobiljukról használják ezeket a közösségi oldalakat, sőt szüleiket megkerülve egyre többen élnek közösségi életet olyan közösségi alkalmazások segítségével, mint a SnapChat vagy a WhatsApp.

(Forrás: Right Mix Marketing)

Posted by NRC Marketingkutató in : Hírek, Nincs hozzászólás a(z) Menekülnek a tinik a Facebookról? bejegyzéshez

Szóljon hozzá!

You must be logged in to post a comment.

Kapcsolat

NRC Kft. 1034 Budapest, Kenyeres utca 28. www.nrc.hu

piackutatas@nrc.hu
Facebook Twitter

Küldjön üzenetet nekünk!