Hódítanak az e-könyvek

2012. Sze 04.Öt amerikai felnőttből egy olvasott el legalább egy e-könyvet tavaly – derül ki a Pew Research Center jelentéséből. Bár az e-könyvet olvasók csaknem kilenctizede hagyományos könyvet is olvasott, az elektronikus verziók helyettesítő szerepét jelzi, hogy a megkérdezettek 45 százaléka az e-bookot részesíti előnyben, és ennél kevesebb, 43 százalék azok aránya, akik maradnának a nyomtatott formánál, amennyiben dönteniük kellene. Az e-könyvet olvasók jellemzően ötven év alattiak, felsőfokú végzettségűek, és olyan háztartásban élnek, amelynek bevétele több mint 50 ezer dollár – állapítja meg a felmérés.

A Gartner kutatása megerősíti a Pew megállapításait, hozzátéve, hogy az e-olvasók mellett a tabletek is komoly fenyegetést jelentenek a nyomtatott médiára nézve. Adataik szerint a célcsoport egyharmada táblagépeken olvassa az elektronikus kiadványokat.

A magyar internetezők 17 százaléka olvas legalább havi rendszerességgel elektronikus könyveket – többségük azonban asztali számítógépet vagy laptopot használ erre a célra; okostelefont minden harmadik, e-book readert minden ötödik-hatodik olvasó vesz igénybe, míg táblagépet 14 százalékuk használ az e-könyvek olvasásához.
(Forrás: Pew Research Center, Gartner Research, NRC)

Posted by NRC Marketingkutató in : Hírek,

Kapcsolat

NRC Kft. 1034 Budapest, Kenyeres utca 28. www.nrc.hu

piackutatas@nrc.hu
Facebook Twitter

Küldjön üzenetet nekünk!