Hiteles magyarok

2013. máj 21.A 18–69 éves hazai lakosság négyötöde vett már fel, 61 százalék pedig jelenleg is törleszt valamilyen hitelt, derül ki a Cofidis Hitel Monitor kutatásából, amelyet az NRC végzett 2012 végén.

Nagyjából minden harmadik magyar vett már fel áruhitelt, és nagyjából ugyanennyien lakáshitelt, illetve személyi kölcsönt. A népszerűségi sorrendben a folyószámlahitel és a gépjárműhitel áll a a negyedik és ötödik helyen; a lakosság egynegyede vett már fel ilyen típusú kölcsönt.

A hitellel kapcsolatos hozzáállást, attitűdöket és tájékozottságot vizsgálva a felmérés megállapította: legtöbben (71 százalék) a különböző rejtett költségektől tartanak, és a lakosság csaknem kétharmada szerint a konstrukciók túl bonyolultak és átláthatatlanok. Körülbelül ugyanennyien gondolják úgy, hogy aki hitelfelvételre kényszerül, az kiszolgáltatott helyzetben van.

Ezt az érzést erősítheti, hogy sokan nem ismerik a hitelekkel kapcsolatos alapvető fogalmakat sem: a THM-ről például a magyarok nagyjából fele nem tudja, pontosan mit is takar.

(Forrás: Cofidis Hitel Monitor)

Posted by NRC Marketingkutató in : Hírek,

Kapcsolat

NRC Kft. 1034 Budapest, Kenyeres utca 28. www.nrc.hu

piackutatas@nrc.hu
Facebook Twitter

Küldjön üzenetet nekünk!