Havonta 8 órát töltünk a Facebookon

2012. okt 09.A világ népességének 30 százaléka, mintegy 2,1 milliárd ember internetezik rendszeresen, ők havonta 35 milliárd órát töltenek a világhálón. Az interneten töltött idő 22 százaléka kötődik a közösségi médiához, de közel ugyanennyit fordítunk keresésre, különböző tartalmak olvasására, illetve e-mailezésre és egyéb kommunikációra. Multimédiára online időnk 13 százalékát, internetes vásárlásra pedig 5 százalékát fordítjuk.

A leglátogatottabb internetes oldal továbbra is a Google, amelyet több mint 153 millióan keresnek fel havonta. Második helyen a Facebook áll közel 138 millió egyedi látogatóval, de még az ötödik leglátogatottabb Youtube-nak is több mint 100 millió látogatója van egy-egy hónapban a világ minden tájáról.

Az oldalon eltöltött idő tekintetében egyértelműen a Facebook a listavezető: a látogatók havonta átlagosan 7 óra 45 percet töltenek a legnagyobb közösségi szájton. A legtöbb ismerőssel a brazil, legkevesebbel a japán internetezők rendelkeznek a közösségi oldalon – előbbieknek átlagosan 481, utóbbiaknak 29 ismerősük van.

(Forrás: Nielsen, comScore Data Mine, Pew Research Center)

Posted by NRC Marketingkutató in : Hírek,

Kapcsolat

NRC Kft. 1034 Budapest, Kenyeres utca 28. www.nrc.hu

piackutatas@nrc.hu
Facebook Twitter

Küldjön üzenetet nekünk!