Használt autót inkább készpénzből vásárolunk

2014. okt 13.Új autó vásárlásához a magyarok szívesen vesznek igénybe pénzügyi segítséget, használt autóra viszont inkább összegyűjtik a vételárat – áll a Cofidis Hitel Monitor 2014 első negyedéves jelentésében. A kutatás szerint a 18-69 éves lakosság 62 százalékának háztartásában van legalább egy autó, a járművek átlagéletkora 11 év. A gépkocsival rendelkezők egyharmada vásárolt új autót, 70 százalékuk ehhez pénzügyi segítséget is igénybe vett. Azoknak, akik használt gépkocsit vettek, csak a kétötöde tett így, a többség tehát önerőből vásárolt.

A következő 3 évben a magyarok 15 százaléka tervez autóvásárlást, és bár négyből hárman inkább használt autóban gondolkodnak, mégis a vásárlást tervezők mindössze 41 százaléka érzi úgy, hogy leendő járműve teljes vételárát ki tudja majd fizetni, további 36 százalék pedig egyelőre még nem tudja, hogy mekkora önerőt tud majd vállalni. Ennek ellenére csak óvatosan vennének igénybe pénzügyi segítséget a vásárláshoz – ha mégis így tennének, a forint alapú hitelt részesítenék előnyben, jellemzően másfél millió forint körüli összegig.

Az autósok karbantartásra és a kisebb hibák javítására átlagosan 80 ezer forintot fordítanak évente, viszont egy váratlan, 100 ezer forintot meghaladó szervizköltség a lakosság felének már komoly gondot okozna. Ennek ellenére mindössze 9 százalék fontolná meg, hogy ilyen célra kölcsönt vegyen fel.

(Cofidis Hitel Monitor)

Posted by NRC Marketingkutató in : Hírek, Nincs hozzászólás a(z) Használt autót inkább készpénzből vásárolunk bejegyzéshez

Szóljon hozzá!

You must be logged in to post a comment.

Kapcsolat

NRC Kft. 1034 Budapest, Kenyeres utca 28. www.nrc.hu

piackutatas@nrc.hu
Facebook Twitter

Küldjön üzenetet nekünk!