Focivébé: 17 százalék tippelt a németekre

2014. Sze 18.Egy, az NRC által közvetlenül a labdarúgó világbajnokság előtt készített felmérésben a 18-59 év közötti magyar férfiak 58 százaléka nyilatkozott úgy, hogy érdekli a focivébé, egyharmaduk pedig úgy tervezte, hogy a meccsek többségét meg is nézi majd. A nőket – nem meglepő módon – kevésbé hozta lázba az esemény: kétharmadukat egyáltalán nem érdekelte, és egyetlen találkozó kedvéért sem terveztek leülni a képernyő elé.

A vb-t nézők körében a spanyol válogatott volt a kedvenc: az esemény kezdetekor 41 százalék volt azok aránya, akik – esetleg más csapatok mellett – Iniestáék sikeréért szurkoltak, így számukra minden bizonnyal komoly csalódás volt a 2012-es világbajnok meglepően korai búcsúja. Az utóbb a végső győzelmet megszerző német válogatottat 31 százalék jelölte meg kedvencei között, a házigazda – és végül negyedik – brazilokat pedig 29 százalék. A bronzérmes hollandokkal minden ötödik, az ezüstérmes argentinokkal minden hetedik-nyolcadik szimpatizált – legalábbis a vb kezdetekor.

Bár a német válogatott volt a vb egyik esélyese, a magyar fociszurkolók csupán 17 százaléka tippelt a Nationalelf elsőségére; legtöbben a brazilok (26 százalék), illetve a spanyolok (24 százalék) végső győzelmét valószínűsítették.
És mi a helyzet a magyar válogatottal? Nos, az talán nem meglepő, hogy a vb-t nézők kétharmada úgy nyilatkozott, jobban érdekelné az esemény, ha a mieink is ott lennének a résztvevők között, sőt ebben az esetben azok közül is sokakat megmozgatna a világbajnokság, akiket így, magyarok nélkül hidegen hagy. Arra azonban nagyon kevesen számítanak, hogy a magyar labdarúgó válogatott ott lesz a közeljövő világeseményein. Mindössze 8 százalék optimista, 52 százalék ellenben minimális esélyt sem lát arra, hogy akár a 2016-os Európa Bajnokságon, akár a 2018-as világbajnokságon izgulhatunk majd a magyar fiúkért.

(NRC)

Posted by NRC Marketingkutató in : Hírek, Nincs hozzászólás a(z) Focivébé: 17 százalék tippelt a németekre bejegyzéshez

Szóljon hozzá!

You must be logged in to post a comment.

Kapcsolat

NRC Kft. 1034 Budapest, Kenyeres utca 28. www.nrc.hu

piackutatas@nrc.hu
Facebook Twitter

Küldjön üzenetet nekünk!