Egyre népszerűbbek az online videók

2013. nov 25.A felnőtt magyar internetezők 60 százaléka, mintegy 2,7 millió ember néz online videókat legalább heti rendszerességgel. Többségük kizárólag asztali számítógépet, laptopot használ erre a célra, okostelefonon még az ilyen eszközzel rendelkezőknek is csupán 38 százaléka videózik.
Legtöbben zenei videókat (89%), humoros, vicces felvételeket (68%) és különböző tévés tartalmakat: műsorokat, filmeket, sorozatokat, illetve ezekből részleteket (65%) néznek az interneten.
Bár annak, hogy valaki tévés tartalmakat néz az interneten, leggyakrabban az az oka, hogy az adott sorozatot, műsort nincs lehetősége megnézni a tévében, ötből ketten olyan esetekben is hajlamosak az online csatornát választani, amikor akár a tévékészüléket bekapcsolva is megnézhetnék a műsort.
Az online „tévézés” nagy előnye, hogy a néző bármikor leülhet megnézni a műsort, és ezt a saját tempójában (akár egyes részeket átugorva vagy épp megismételve) teheti – a legnagyobb vonzerő azonban mégis az, hogy a tévéműsorban megszokotthoz képest lényegesen kevesebb reklámmal találkozik.
A rendszeres videonézők közül természetesen szinte mindenki találkozott már valamilyen, video előtt futó reklámfilmmel, a videózók közel kétharmada ugyanakkor – ha teheti – átugorja a hirdetéseket. Vannak (főleg a videós hirdetést kevésbé elutasítóak között), akik azért tesznek így, mert már látták a reklámot vagy az első pár másodperc alapján nem találták azt érdekesnek, a többség azonban egész egyszerűen minél előbb látni szeretné a videót, ezért igyekszik elhárítani mindent, ami megakadályozhatja ebben.

(Forrás: NRC)

Posted by NRC Marketingkutató in : Hírek, Nincs hozzászólás a(z) Egyre népszerűbbek az online videók bejegyzéshez

Szóljon hozzá!

You must be logged in to post a comment.

Kapcsolat

NRC Kft. 1034 Budapest, Kenyeres utca 28. www.nrc.hu

piackutatas@nrc.hu
Facebook Twitter

Küldjön üzenetet nekünk!