Csökkenő mobileladások

2013. nov 30.Az okostelefon-eladások vártnál kisebb növekedése miatt 2013 első negyedévében zsugorodott a nyugat-európai mobiltelefon-piac. Míg a hagyományos mobiltelefonok eladása az egy évvel korábbihoz képest 31 százalékkal, 12 millió darabra csökkent, addig az értékesített okostelefonok száma 12 százalékkal, 31,6 millióra nőtt; ám ez utóbbi emelkedés alacsonyabb a vártnál, az összes eladást tekintve pedig 2004 óta ebben a negyedévben nőtt legkisebb mértékben a piac.
Az elsősorban a dél-európai országokra jellemző, hogy a mobiltulajdonosok halogatják készülékük okostelefonra cserélését, a smartphone-használatban élen járó Észak-Európában pedig az okos készülékek használati ideje nőtt meg.
Az első negyedévben eladott telefonok 69 százalékán volt Android operációs rendszer, ami figyelemre méltó növekedés az egy évvel korábbi 55 százalékhoz képest. Ezzel egyi dőben az Apple iOS operációs rendszerének részesedése 25-ről 20 százalékra csökkent. A gyártók közül a Samsung adta el a legtöbb okostelefont – a készülékek 45 százalékán az ő márkanevük szerepel. Az Apple 20, a Sony 10, az LG 8, a Nokia 5 százalékos részt tudhat magáénak az első negyedéves eladásokból.

(Forrás: Data Corporation)

Posted by NRC Marketingkutató in : Hírek, Nincs hozzászólás a(z) Csökkenő mobileladások bejegyzéshez

Szóljon hozzá!

You must be logged in to post a comment.

Kapcsolat

NRC Kft. 1034 Budapest, Kenyeres utca 28. www.nrc.hu

piackutatas@nrc.hu
Facebook Twitter

Küldjön üzenetet nekünk!